klaashuis_headerklaashuis_header

Landelijke Vila

De eigenaren waren aan het twijfelen of ze de bestaande woning zouden verbouwen of een geheel nieuwe woning op een andere positie zouden plaatsen. Na meerdere opties onderzocht te hebben, hebben ze gekozen voor een nieuwe woning op de positie van de bestaande woning. Het is een moderne schuurwoning, die heel goed tot zijn recht komt in de compositie op het erf en geheel wordt opgenomen in het landschap. De combinatie steen-dakpan-aluminium-hout, gebruik van stoere en natuurlijke materialen, komt goed tot zijn recht en laat het ontwerp spreken. De ruimte in de woning is heel open en transparant en door gebruik van een vide is er ook openheid tussen de bovenverdieping en de begane grond. Door middel van het gebruik van een kern in de woning, waar rondom de looproutes en zichtlijnen een extra lengtebenadering met zich meebrengt maar ook een mooi onderscheidt tussen leefgedeelte en privé/slaapgedeelte. Een woning wat tot in de puntjes is doorontworpen en dat is te zien in het eindresultaat.

  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image

- Modern;
- Opgaan in het landschap/natuur;
- Privacy;
- Passend in het bestaande erf;
- Veel licht en openheid;
- Vide;
- Schuurwoning;

  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image
  • gallery-image

- Antraciet baksteen;
- Vlakke keramische pannen;
- Aluminium kozijnen;
- Beton;
- Natuurlijk hout;